Poniedziałek 14.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata ziołowa z imbirem, cytryną, goździkami słodzona miodem, bułka kajzerka z masłem, parówka z ketchupem, bukiet warzyw 2

II ŚNIADANIE

Mus warzywno - owocowy, chrupki kukurydziane

OBIAD

Naleśniki z twarogiem, szklanka mleka, owoc, woda do picia

ZUPA

Krupnik na rosole z ziemniakami i koperkiem

Wtorek 15.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki gryczane na mleku z bakaliami, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta warzywno - mięsna, bukiet warzyw 2 6 1

II ŚNIADANIE

Bakuś, cząstki jabłka

OBIAD

Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowo - maślanym z ziemniakami i koperkiem, surówka z marchwi i pora, woda do picia 6

ZUPA

Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki 2 1

Środa 16.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Szwedzki stół: Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem, owsianka z bakaliami, owocami na jogurcie naturalnym, ser żółty, kiełbaska w plasterkach, serek topiony, bukiet warzyw 2 6 

II ŚNIADANIE

Jogurt z granolą, chipsy jabłkowe

OBIAD

Kluski śląskie z masełkiem, surówka z sałaty lodowej, papryki, kukurydzy i czerwonej cebulki w sosie winegret, woda do picia

ZUPA

Gulaszowa z pęczakiem, cieciorką i natką pietruszki 

Czwartek 17.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Kasza manna z sokiem malinowym, chleb pszenno - żytni z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, talerz warzyw

II ŚNIADANIE

Banan, jogurt 6

OBIAD

Pulpet w sosie pomidorowym z makaronem świderki, surówka z selera, rzodkwi białej i prażonego słonecznika, woda do picia 

ZUPA

Jarzynowa z ziemniakami 1 2

Piątek 18.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Kakao słodzone miodem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, bukiet warzyw 2 6 3

II ŚNIADANIE

Podpłomyki, cząstki jabłka

OBIAD

Kotlet rybny z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty, pora, marchwi i oliwy z oliwek, woda do picia

ZUPA

Chłodnik owocowy z makaronem

Poniedziałek 21.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Wolne

ŚNIADANIE II

Wolne

OBIAD

Wolne

ZUPA

Wolne

Wtorek 22.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata owocowa z cytryną, imbirem słodzona miodem, chleb pszenno żytni z masłem i serem żółtym, bukiet warzyw

ŚNIADANIE II

Jogurt, chrupki kukurydziane 6

OBIAD

Makaron ze szpinakiem, mini marchewki z wody, soczek do picia 2

ZUPA

Ziemniaczana z boczkiem i natką pietruszki 1 6

Środa 23.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe z bakaliami z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem twarożkiem ze szczypiorkiem, talerz warzyw2 6

ŚNIADANIE II

Owoc

OBIAD

Kotlet mielony pieczony z ziemniakami i koperkiem, surówka z sałaty masłowej i szczypiorku w sosie śmietanowo - jogurtowym, woda do picia 6

ZUPA

Krem zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym


Czwartek 24.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane z bakaliami, mleko, chleb pszenno - żytni z masłem i szynką, talerz warzyw 2 6

ŚNIADANIE II

Jogurt, wafle 6

OBIAD

Pierogi z twarogiem i śmietanką, kosz owoców, szklanka mleka 6 2

ZUPA 

Zupa z fasoli, soczewicy czerwonej z ziemniakami i natką  pietruszki 1
Piątek 25.04.2025 r.

ŚNIADANIE

Kawa inka słodzona miodem, chleb pszenno - żytni z masłem i pastą z wędzonej makreli, bukiet warzyw 2 6

ŚNIADANIE II 

Cząstki owoców, maślanka

OBIAD

Karkówka w sosie własnym z kaszą pęczak na sypko, surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, ogórka i czerwonej cebulki oliwa z oliwek, woda do picia

ZUPA

Pomidorowa z ryżem i natką pietruszki

14 NAJPOPULARNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:

  1. SELER,
  2. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,
  3. JAJKA,
  4. RYBY,
  5. ŁUBIN,
  6. MLEKO,
  7. MIĘCZAKI,
  8. MUSZTARDA,
  9. ORZECHY ZIEMNE,
  10. ZIARNO SEZAMU,
  11. SKORUPIAKI,
  12. SOJA,
  13. ORZECHY,
  14. DWUTLENEK SIARKI.