Poniedziałek 14.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Herbata ziołowa z imbirem, cytryną, goździkami słodzona miodem, bułka kajzerka z masłem, parówka z ketchupem, bukiet warzyw 2
II ŚNIADANIE
Mus warzywno - owocowy, chrupki kukurydziane
OBIAD
Naleśniki z twarogiem, szklanka mleka, owoc, woda do picia
ZUPA
Krupnik na rosole z ziemniakami i koperkiem
Wtorek 15.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki gryczane na mleku z bakaliami, chleb pszenno - żytni z masłem, pasta warzywno - mięsna, bukiet warzyw 2 6 1
II ŚNIADANIE
Bakuś, cząstki jabłka
OBIAD
Potrawka z kurczaka w sosie śmietanowo - maślanym z ziemniakami i koperkiem, surówka z marchwi i pora, woda do picia 6
ZUPA
Rosół z makaronem nitki i natką pietruszki 2 1
Środa 16.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Szwedzki stół: Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem, owsianka z bakaliami, owocami na jogurcie naturalnym, ser żółty, kiełbaska w plasterkach, serek topiony, bukiet warzyw 2 6
II ŚNIADANIE
Jogurt z granolą, chipsy jabłkowe
OBIAD
Kluski śląskie z masełkiem, surówka z sałaty lodowej, papryki, kukurydzy i czerwonej cebulki w sosie winegret, woda do picia
ZUPA
Gulaszowa z pęczakiem, cieciorką i natką pietruszki
Czwartek 17.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Kasza manna z sokiem malinowym, chleb pszenno - żytni z masłem, twarożek ze szczypiorkiem, talerz warzyw
II ŚNIADANIE
Banan, jogurt 6
OBIAD
Pulpet w sosie pomidorowym z makaronem świderki, surówka z selera, rzodkwi białej i prażonego słonecznika, woda do picia
ZUPA
Jarzynowa z ziemniakami 1 2
Piątek 18.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Kakao słodzone miodem, chleb pszenno - żytni z masłem, jajko na twardo, bukiet warzyw 2 6 3
II ŚNIADANIE
Podpłomyki, cząstki jabłka
OBIAD
Kotlet rybny z ziemniakami, surówka z czerwonej kapusty, pora, marchwi i oliwy z oliwek, woda do picia
ZUPA
Chłodnik owocowy z makaronem
Poniedziałek 21.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Wolne
ŚNIADANIE II
Wolne
OBIAD
Wolne
ZUPA
Wolne
Wtorek 22.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Herbata owocowa z cytryną, imbirem słodzona miodem, chleb pszenno żytni z masłem i serem żółtym, bukiet warzyw
ŚNIADANIE II
Jogurt, chrupki kukurydziane 6
OBIAD
Makaron ze szpinakiem, mini marchewki z wody, soczek do picia 2
ZUPA
Ziemniaczana z boczkiem i natką pietruszki 1 6
Środa 23.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki ryżowe z bakaliami z mlekiem, chleb pszenno - żytni z masłem twarożkiem ze szczypiorkiem, talerz warzyw2 6
ŚNIADANIE II
Owoc
OBIAD
Kotlet mielony pieczony z ziemniakami i koperkiem, surówka z sałaty masłowej i szczypiorku w sosie śmietanowo - jogurtowym, woda do picia 6
ZUPA
Krem zielonych warzyw z groszkiem ptysiowym
Czwartek 24.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki kukurydziane z bakaliami, mleko, chleb pszenno - żytni z masłem i szynką, talerz warzyw 2 6
ŚNIADANIE II
Jogurt, wafle 6
OBIAD
Pierogi z twarogiem i śmietanką, kosz owoców, szklanka mleka 6 2
ZUPA
Zupa z fasoli, soczewicy czerwonej z ziemniakami i natką pietruszki 1
Piątek 25.04.2025 r.
ŚNIADANIE
Kawa inka słodzona miodem, chleb pszenno - żytni z masłem i pastą z wędzonej makreli, bukiet warzyw 2 6
ŚNIADANIE II
Cząstki owoców, maślanka
OBIAD
Karkówka w sosie własnym z kaszą pęczak na sypko, surówka z kapusty pekińskiej, rzodkiewki, ogórka i czerwonej cebulki oliwa z oliwek, woda do picia
ZUPA
Pomidorowa z ryżem i natką pietruszki
14 NAJPOPULARNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:
- SELER,
- ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,
- JAJKA,
- RYBY,
- ŁUBIN,
- MLEKO,
- MIĘCZAKI,
- MUSZTARDA,
- ORZECHY ZIEMNE,
- ZIARNO SEZAMU,
- SKORUPIAKI,
- SOJA,
- ORZECHY,
- DWUTLENEK SIARKI.