Poniedziałek 15.09.2025 r.
ŚNIADANIE
Herbata ziołowa słodzona miodem z cytryną, bułka grahamka z masłem i ser żółty, bukiet warzyw 2 6
II ŚNIADANIE
Mus owocowy, chrupki
OBIAD
Spaghetti z bakłażanem i razowym makaronem, ogórek małosolny, fasolka szparagowa, woda do picia
ZUPA
Ziemniaczana z kiełbaską i natką pietruszki 1 6
Wtorek 16.09.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki jaglane na mleku z rodzynkami, pieczywo mieszane z masłem i pastą twarogową z rzodkiewką, szczypiorkiem, talerz warzyw
II ŚNIADANIE
Chrupki, owoc
OBIAD
Kurczak pieczony z ziemniakami i koperkiem, surówka z sałaty masłowej, rzodkiewki, ogórka w sosie śmietanowo – jogurtowym, woda do picia 6
ZUPA
Kalafiorowa zielonym groszkiem i koperkiem 1 6
Środa 17.09.2025 r.
ŚNIADANIE
Ryż brązowy na mleku z miodem i żurawiną, pieczywo żytnie z Nutellą, kosz warzyw 2 6
II ŚNIADANIE
Pieczone jabłko z cynamonem i miodem
OBIAD
Pieczona ryba z ziemniakami i koperkiem, surówka z kapusty białej, czerwonej i ogórka małosolnego, oliwa z oliwek, woda do picia 3 4
ZUPA
Ryżanka na rosole z natką pietruszki
Czwartek 18.09.2025 r.
ŚNIADANIE
Kawa zbożowa słodzona miodem, pieczywo z masłem, pastą z łososia i serka wiejskiego, bukiet warzyw 2 6 4
II ŚNIADANIE
Banan, jogurt 6
OBIAD
Pulpet drobiowy z kaszą pęczak w sosie śmietanowo - ziołowym, buraczki z cebulką, woda do picia
ZUPA
Fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki 1 6
Piątek 19.09.2025 r.
ŚNIADANIE
Szwedzki stół : Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem, wędlina, sałatka jarzynowa, serek twarogowy, dżem, bukiet warzyw 2 6
II ŚNIADANIE
Tort – Dzień Przedszkolaka, owoc
OBIAD
Kluski śląskie z cebulką, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka, woda do picia
ZUPA
Gołąbkowa z natką pietruszki 1
Poniedziałek 22.09.2025 r.
ŚNIADANIE
Herbata ziołowa słodzona miodem z cytryną, bułka grahamka z masłem i wędliną, bukiet warzyw 2 6
ŚNIADANIE II
Jogurt 6
OBIAD
Makaron z cukinią i boczkiem, pomidorki koktajlowe i fasolka z pieca, soczek do picia, woda z cytryną
ZUPA
Krupnik na indyku z ziemniakami i koperkiem 1
Wtorek 23.09.2025 r.
ŚNIADANIE
Szwedzki stół: Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem, owsianka z bakaliami i owocami na jogurcie, kabanosy, serek kremowy ze szczypiorkiem, ser żółty, bukiet warzyw
ŚNIADANIE II
Batonik owsiany, jogurt 6
OBIAD
Bigos z ziemniakami, kompot, woda do picia
ZUPA
Domowa z natką pietruszki
Środa 24.09.2025 r.
ŚNIADANIE
Kasza manna z rodzynkami, pieczywo mieszane z masłem i pastą rybną z makreli, bukiet warzyw 2 6 4
ŚNIADANIE II
Banan w czekoladzie
OBIAD
Indyk w sosie śmietanowo – ziołowym ryż na sypko, surówka z marchwi i chrzanu, woda do picia
ZUPA
Kapuśniak po litewsku z ziemniakami i natką pietruszki
Czwartek 25.09.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pastą drobiowo - warzywną, bukiet warzyw 2 6
ŚNIADANIE II
Chipsy bananowe
OBIAD
Kluski twarogowe ze słodką śmietanką i malinami, woda do picia 2 6 3
ZUPA
Gulaszowa z kaszą pęczak, cieciorką i natką pietruszki
Piątek 26.09.2025 r.
ŚNIADANIE
Chałka z masłem, jogurt naturalny z bananem słodzony miodem, kosz warzyw 2 6
ŚNIADANIE II
Owoc
OBIAD
Kotlet rybny z ziemniakami i koperkiem surówka z kapusty kiszonej, papryki czerwonej cebulki i natki pietruszki, woda do picia 4 3
ZUPA
Pomidorowa z makaronem i natką pietruszki 2
Sporządziła : Edyta Każarnowicz
14 NAJPOPULARNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:
- SELER,
- ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,
- JAJKA,
- RYBY,
- ŁUBIN,
- MLEKO,
- MIĘCZAKI,
- MUSZTARDA,
- ORZECHY ZIEMNE,
- ZIARNO SEZAMU,
- SKORUPIAKI,
- SOJA,
- ORZECHY,
- DWUTLENEK SIARKI.