Poniedziałek 17.11.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata miętowo - rumiankowa słodzona miodem z cytryną, goździkami i imbirem, bułka grahamka z masłem i indykiem białym gotowanym, bukiet warzyw 2 6 

ŚNIADANIE II

Mus warzywno - owocowy

OBIAD

Babka ziemniaczana z boczkiem, twarożek ze szczypiorkiem w sosie śmietanowo - jogurtowym, szklanka mleka, kosz warzyw, woda do picia 3 6

ZUPA

Ogórkowa na rosole z ryżem i natką pietruszki 1 6

Wtorek 18.11.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe na mleku z migdałami, pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, bukiet warzyw 2 6 3

II ŚNIADANIE

Jogurt, śliwka 6

OBIAD

Kiełbaska pieczona z ziemniakami i koperkiem, surówka z ogórka zielonego ze szczypiorkiem w sosie jogurtowo śmietanowym 6

ZUPA

Pomidorowa z makaronem i natką pietruszki 1 6

Środa 19.11.2025 r.

ŚNIADANIE 

Szwedzki stół : Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem, twarożek z warzywami, wędlina, serek kanapkowy, serdelek na ciepło, bukiet warzyw 2 6

ŚNIADANIE II

Jogurt,herbatniki zwierzątka 6

OBIAD

Leczo z ryżem i warzywami, ogórek kiszony, woda do picia 

ZUPA

Żurek z ziemniakami, jajkiem i natką pietruszki 1 6 3

Czwartek 20.11.2025 r.

ŚNIADANIE

Kakao słodzone miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasta z łososia i serka wiejskiego, talerz warzyw  2 3 4 6

II ŚNIADANIE

Szklanka mleka, murzynek, cząstki owoców 2 3 6

OBIAD 

Gulasz z warzywami w sosie własnym z kaszą bulgur, surówka z buraczków i cebulki, woda do picia 

ZUPA  

Kalafiorowa z ziemniakami i pomidorami 1 6

Piątek 21.11.2025 r.

ŚNIADANIE

Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem i pasztetową, bukiet warzyw 2 6

 ŚNIADANIE II 

Jogurt, mandarynka 6

OBIAD

Kotlet rybny pieczony z ziemniakami i koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, papryki, czerwonej cebulki i natki pietruszki, woda do picia 3 4

ZUPA

Fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki 1

 Poniedziałek 24.11.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata ziołowa słodzona miodem z cytryną, goździkami i imbirem, bułka grahamka z masłem i wędliną, talerz warzyw2

II ŚNIADANIE

Pieczone jabłko z cynamonem

OBIAD

Makaron z cukinią i kurczakiem w sosie śmietanowo - ziołowym, warzywa na parze, woda do picia 2 6

ZUPA

Krupnik na rosole z suszonymi grzybami, ziemniakami i natką pietruszki 
Wtorek 25.11.2025 r.

ŚNIADANIE

Platki gryczane na mleku z żurawiną, pieczywo mieszanym z masłem i pasta drobiową z warzywami, bukiet warzyw 2 6

II ŚNIADANIE

Wafle ryżowe, cząstki owoców

OBIAD

Kotlet mielony drobiowy z ziemniakami i koperkiem, sałata lodowa ze szczypiorkiem, rzodkiewką i zielonym ogórkiem w sosie jogurtowo - śmietanowym, woda do picia

ZUPA

Krem z białych warzyw groszkiem zielonym i ptysiowym 1 5
Środa 26.11.2025 r.

ŚNIADANIE

Kawa zbożowa słodzona miodem, pieczywo mieszane z masłem, kabanosy, jajko na twardo, bukiet warzyw

II ŚNIADANIE

Chrupki, jogurt 6

OBIAD

Naleśniki z twarogiem, cząstki pomarańczy, szklanka mleka, woda do picia 2 6 3

ZUPA

Gołąpkowa
Czwartek 27.11.2025 r.

ŚNIADANIE

Ryż brązowy na mleku z miodem i nasionami chia, bułka grahamka z masłem i pastą z makreli i twarogu, bukiet warzyw

II ŚNIADANIE

Owoc

OBIAD

Schab w sosie własnym z warzywami i kaszą gryczaną białą surówka buraczki z jabłkiem i cebulką oliwa z oliwek, woda do picia

ZUPA

Chrzanowa z jajkiem, ziemniakami i natką pietruszki 3 6

Piątek 28.11.2025 r.

ŚNIADANIE

Chałka drożdżowa z masłem i serkiem homogenizowanym, szklanka mleka, kosz warzywa 2 6

II ŚNIADANIE

Jogurt, owoc

OBIAD

Ryba w kawałku z ziemniakami i koperkiem, surówka kapusty kiszonej, marchwi, jabłka i czerwonej cebulki, woda do picia 4 6

ZUPA

Grochowa z cieciorką, ziemniakami, kiełbaską i natką pietruszki 1

Sporządziła : Edyta Każarnowicz

14 NAJPOPULARNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:

  1. SELER,
  2. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,
  3. JAJKA,
  4. RYBY,
  5. ŁUBIN,
  6. MLEKO,
  7. MIĘCZAKI,
  8. MUSZTARDA,
  9. ORZECHY ZIEMNE,
  10. ZIARNO SEZAMU,
  11. SKORUPIAKI,
  12. SOJA,
  13. ORZECHY,
  14. DWUTLENEK SIARKI.