Poniedziałek 17.11.2025 r.
ŚNIADANIE
Herbata miętowo - rumiankowa słodzona miodem z cytryną, goździkami i imbirem, bułka grahamka z masłem i indykiem białym gotowanym, bukiet warzyw 2 6
ŚNIADANIE II
Mus warzywno - owocowy
OBIAD
Babka ziemniaczana z boczkiem, twarożek ze szczypiorkiem w sosie śmietanowo - jogurtowym, szklanka mleka, kosz warzyw, woda do picia 3 6
ZUPA
Ogórkowa na rosole z ryżem i natką pietruszki 1 6
Wtorek 18.11.2025 r.
ŚNIADANIE
Płatki ryżowe na mleku z migdałami, pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, bukiet warzyw 2 6 3
II ŚNIADANIE
Jogurt, śliwka 6
OBIAD
Kiełbaska pieczona z ziemniakami i koperkiem, surówka z ogórka zielonego ze szczypiorkiem w sosie jogurtowo śmietanowym 6
ZUPA
Pomidorowa z makaronem i natką pietruszki 1 6
Środa 19.11.2025 r.
ŚNIADANIE
Szwedzki stół : Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem, twarożek z warzywami, wędlina, serek kanapkowy, serdelek na ciepło, bukiet warzyw 2 6
ŚNIADANIE II
Jogurt,herbatniki zwierzątka 6
OBIAD
Leczo z ryżem i warzywami, ogórek kiszony, woda do picia
ZUPA
Żurek z ziemniakami, jajkiem i natką pietruszki 1 6 3
Czwartek 20.11.2025 r.
ŚNIADANIE
Kakao słodzone miodem, pieczywo mieszane z masłem, pasta z łososia i serka wiejskiego, talerz warzyw 2 3 4 6
II ŚNIADANIE
Szklanka mleka, murzynek, cząstki owoców 2 3 6
OBIAD
Gulasz z warzywami w sosie własnym z kaszą bulgur, surówka z buraczków i cebulki, woda do picia
ZUPA
Kalafiorowa z ziemniakami i pomidorami 1 6
Piątek 21.11.2025 r.
ŚNIADANIE
Zacierka na mleku, bułka grahamka z masłem i pasztetową, bukiet warzyw 2 6
ŚNIADANIE II
Jogurt, mandarynka 6
OBIAD
Kotlet rybny pieczony z ziemniakami i koperkiem, surówka z kiszonej kapusty, papryki, czerwonej cebulki i natki pietruszki, woda do picia 3 4
ZUPA
Fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki 1
Poniedziałek 24.11.2025 r.
ŚNIADANIE
Herbata ziołowa słodzona miodem z cytryną, goździkami i imbirem, bułka grahamka z masłem i wędliną, talerz warzyw2
II ŚNIADANIE
Pieczone jabłko z cynamonem
OBIAD
Makaron z cukinią i kurczakiem w sosie śmietanowo - ziołowym, warzywa na parze, woda do picia 2 6
ZUPA
Krupnik na rosole z suszonymi grzybami, ziemniakami i natką pietruszki 1
Wtorek 25.11.2025 r.
ŚNIADANIE
Platki gryczane na mleku z żurawiną, pieczywo mieszanym z masłem i pasta drobiową z warzywami, bukiet warzyw 2 6
II ŚNIADANIE
Wafle ryżowe, cząstki owoców
OBIAD
Kotlet mielony drobiowy z ziemniakami i koperkiem, sałata lodowa ze szczypiorkiem, rzodkiewką i zielonym ogórkiem w sosie jogurtowo - śmietanowym, woda do picia
ZUPA
Krem z białych warzyw groszkiem zielonym i ptysiowym 1 5
Środa 26.11.2025 r.
ŚNIADANIE
Kawa zbożowa słodzona miodem, pieczywo mieszane z masłem, kabanosy, jajko na twardo, bukiet warzyw
II ŚNIADANIE
Chrupki, jogurt 6
OBIAD
Naleśniki z twarogiem, cząstki pomarańczy, szklanka mleka, woda do picia 2 6 3
ZUPA
Gołąpkowa
Czwartek 27.11.2025 r.
ŚNIADANIE
Ryż brązowy na mleku z miodem i nasionami chia, bułka grahamka z masłem i pastą z makreli i twarogu, bukiet warzyw
II ŚNIADANIE
Owoc
OBIAD
Schab w sosie własnym z warzywami i kaszą gryczaną białą surówka buraczki z jabłkiem i cebulką oliwa z oliwek, woda do picia
ZUPA
Chrzanowa z jajkiem, ziemniakami i natką pietruszki 3 6
Piątek 28.11.2025 r.
ŚNIADANIE
Chałka drożdżowa z masłem i serkiem homogenizowanym, szklanka mleka, kosz warzywa 2 6
II ŚNIADANIE
Jogurt, owoc
OBIAD
Ryba w kawałku z ziemniakami i koperkiem, surówka kapusty kiszonej, marchwi, jabłka i czerwonej cebulki, woda do picia 4 6
ZUPA
Grochowa z cieciorką, ziemniakami, kiełbaską i natką pietruszki 1
Sporządziła : Edyta Każarnowicz
14 NAJPOPULARNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:
- SELER,
- ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,
- JAJKA,
- RYBY,
- ŁUBIN,
- MLEKO,
- MIĘCZAKI,
- MUSZTARDA,
- ORZECHY ZIEMNE,
- ZIARNO SEZAMU,
- SKORUPIAKI,
- SOJA,
- ORZECHY,
- DWUTLENEK SIARKI.



