Poniedziałek 15.09.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata ziołowa słodzona miodem z cytryną, bułka grahamka z masłem i ser żółty, bukiet warzyw 2 6

II ŚNIADANIE

Mus owocowy, chrupki

OBIAD

Spaghetti z bakłażanem i razowym makaronem, ogórek małosolny, fasolka szparagowa, woda do picia

ZUPA

Ziemniaczana z kiełbaską i natką pietruszki 1 6

Wtorek 16.09.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki jaglane na mleku z rodzynkami, pieczywo mieszane z masłem i pastą twarogową z rzodkiewką, szczypiorkiem, talerz warzyw

II ŚNIADANIE 

Chrupki, owoc

OBIAD

Kurczak pieczony z ziemniakami i koperkiem, surówka z sałaty masłowej, rzodkiewki, ogórka w sosie śmietanowo – jogurtowym, woda do picia 6

ZUPA 

Kalafiorowa zielonym groszkiem i koperkiem 1 6

Środa 17.09.2025 r.

ŚNIADANIE

Ryż brązowy na mleku z miodem i żurawiną, pieczywo żytnie z Nutellą, kosz warzyw 2 6

II ŚNIADANIE

Pieczone jabłko z cynamonem i miodem

OBIAD

Pieczona ryba z ziemniakami i koperkiem, surówka z kapusty białej, czerwonej  i ogórka małosolnego, oliwa z oliwek, woda do picia 3 4

ZUPA

Ryżanka na rosole z  natką pietruszki

Czwartek 18.09.2025 r.

ŚNIADANIE

Kawa zbożowa słodzona miodem, pieczywo z masłem, pastą z łososia i serka wiejskiego, bukiet warzyw 2 6 4

II ŚNIADANIE

Banan, jogurt 6

OBIAD

Pulpet drobiowy z kaszą pęczak w sosie śmietanowo - ziołowym, buraczki z cebulką, woda do picia

ZUPA

Fasolowa z ziemniakami i natką pietruszki 1 6

Piątek 19.09.2025 r.

ŚNIADANIE

Szwedzki stół : Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem, wędlina, sałatka jarzynowa, serek twarogowy, dżem, bukiet warzyw 2 6

II ŚNIADANIE

Tort – Dzień Przedszkolaka, owoc

OBIAD

Kluski śląskie z cebulką, surówka z kiszonej kapusty, marchwi i jabłka, woda do picia

ZUPA

Gołąbkowa z natką pietruszki 1

Poniedziałek 22.09.2025 r.

ŚNIADANIE

Herbata ziołowa słodzona miodem z cytryną, bułka grahamka z masłem i wędliną, bukiet warzyw 2 6

ŚNIADANIE II

Jogurt 6

OBIAD

Makaron z cukinią i boczkiem, pomidorki koktajlowe i fasolka z pieca, soczek do picia, woda z cytryną

ZUPA

Krupnik na indyku z ziemniakami i koperkiem 1

Wtorek 23.09.2025 r.

ŚNIADANIE

Szwedzki stół: Szklanka mleka, bułka wieloziarnista z masłem, owsianka z bakaliami i owocami na jogurcie, kabanosy, serek kremowy ze szczypiorkiem, ser żółty, bukiet warzyw

ŚNIADANIE II

Batonik owsiany, jogurt 6

OBIAD

Bigos z ziemniakami, kompot, woda do picia

ZUPA

Domowa z natką pietruszki

Środa 24.09.2025 r.

ŚNIADANIE 

Kasza manna z rodzynkami, pieczywo mieszane z masłem i pastą rybną z makreli, bukiet warzyw 2 6 4

ŚNIADANIE II

Banan w czekoladzie

OBIAD

Indyk w sosie śmietanowo – ziołowym ryż na sypko, surówka z marchwi i chrzanu, woda do picia

ZUPA

Kapuśniak po litewsku z ziemniakami i natką pietruszki

Czwartek 25.09.2025 r.

ŚNIADANIE

Płatki jęczmienne na mleku, pieczywo mieszane z masłem i pastą drobiowo - warzywną, bukiet warzyw 2 6

ŚNIADANIE II

Chipsy bananowe

OBIAD

Kluski twarogowe ze słodką śmietanką i malinami, woda do picia 2 6  3

ZUPA  

Gulaszowa z kaszą pęczak, cieciorką i natką pietruszki

Piątek 26.09.2025 r.

ŚNIADANIE 

Chałka z masłem, jogurt naturalny z bananem słodzony miodem, kosz warzyw 2 6

ŚNIADANIE II 

Owoc

OBIAD

Kotlet rybny z ziemniakami i koperkiem surówka z kapusty kiszonej, papryki czerwonej cebulki i natki pietruszki, woda do picia 4 3 

ZUPA

Pomidorowa z makaronem i natką pietruszki 

Sporządziła : Edyta Każarnowicz

14 NAJPOPULARNIEJSZYCH ALERGENÓW POKARMOWYCH:

  1. SELER,
  2. ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN,
  3. JAJKA,
  4. RYBY,
  5. ŁUBIN,
  6. MLEKO,
  7. MIĘCZAKI,
  8. MUSZTARDA,
  9. ORZECHY ZIEMNE,
  10. ZIARNO SEZAMU,
  11. SKORUPIAKI,
  12. SOJA,
  13. ORZECHY,
  14. DWUTLENEK SIARKI.